‘Hof van Olen’ is gelegen in het gehucht Olen in Nuenen, nabij de gemeentegrens van Son en Breugel, Laarbeek en Sint Oedenrode.

Onze B&B is direct gelegen aan het knooppunten wandel- en fietsroutenetwerk.

Daarnaast zijn er gemarkeerde wandelroutes van 7 en 3 km vanuit ‘Hof van Olen’ te starten. Deze lopen door het natuurgebied de Mosbulten waar ook een vogelkijkscherm staat.
Voor langere tochten kunt u direct zandpaden op die een verbinding vormen met aansluitende natuur- en bosgebieden, zoals de Hazeputten, en de Lieshoutse bossen.

In Son en Breugel op 3 km vindt u diverse restaurants.
Restaurant De Zwaan is aan te bevelen, evenals grieks restaurant Mykonos. Voor een meer exclusief restaurant kunnen wij u De Olijf in Nuenen aanbevelen.
Wilt u genieten van een bezoek aan de sauna dan is Thermae Son Wellness & Healthresort, op slechts 3,5 km, een aanrader.

In Nuenen (centrum op 8 km) is nog steeds veel te zien uit de periode dat Vincent van Gogh hier leefde.
In het Van Gogh Documentatiecentrum is de Nuenense geschiedenis van Vincent in woord en beeld bijeen gebracht aan de hand van foto’s, reproducties van schilderijen, tekeningen en brieven.
Daarnaast vormen Nuenen zelf en haar omgeving een collectie op zich. Maar liefst 21 gebouwen en landschappen hebben een directe relatie met het tweejarig verblijf van Vincent in Nuenen. Van die 21 objecten zijn er 14 door hem, één of meerdere keren geschilderd of getekend. De overige 7 gebouwen zijn niet door hem geschilderd, maar waren veelal de huizen waar veel van zijn ‘modellen’ woonden. Enkele landschappen in de directe omgeving ademen nog steeds de sfeer uit van zijn tijd. Diverse routes voeren langs deze levende collectie.

Het centrum van Eindhoven ligt op 12 km van onze B&B.